Siden hvor du kan følge byggeriet på
Kragelundvænget 21 - 7080 Børkop
 
   
   Forside
   Samarbejdspartnere
   Udstykning
   Byggeriet
   EL-installation
   Varmegenvinding
   Tips & Tricks
   Gæstebog
   Søgning
   
 

Januar 2006 - 1. del

1. januar 2006
Tid til at gøre status over, hvor meget der mangler. I morgen er det første arbejdsdag efter ferien - og dermed kun 15 arbejdsdage tilbage, inden der er åbent hus. Spørgsmålet er bare, om entreprenøren virkelig når at få gjort huset færdigt, med alt det, der mangler - jeg tvivler.

Den sidste 1½ uge inden juleferien skulle følgende laves, som endnu mangler.


Afdæking af gavltrekant med vindpap og klinkebeklædning.
Slibning og ludbehandling af limtræsbjælke i stue (burde være gjort inden tapetsering).
Klargøring til montage af sålbænke. Murerne har ikke lavet sådan, at sålbænkene jvf. tidl. aftale mellem entreprenør og arkitekt monteres 3 cm. inden i den eksisterende mur…
Færdig forskalling og isolering indvendigt.
Rensning af gulve for lim- og mørtelrester.
Klargøring og behandling af vinduesbundstykker.

GODT NYTÅR.

 

Nytår 2005/2006


2. januar 2006
Selv om det er svært at se på billedet, er den højre væg, som skulle være 100% lige, ikke bare skæv, men den bugter sig af sted. Til venstre i billedet kan man se, hvordan maleren har forsøgt at sætte mere rutex efter en bane, som var for kort... det giver "en" vandret samling midt på væggen - "Flot" arbejde.

4. januar 2006 
Væggen er i dag rettet op med en armeret spartel-skinne for at få en skarp vinkel på væggen.

 

Skæve vinkler og dårlig tapetsering


2. januar 2006 
...i dag var også dagen, hvor el-installatøren begyndte at trække ledninger rundt i tomrørerne. Det var ret problemfyldt og gav en del grå hår på hovederne af dem, med de er stædige og dygtige... så det skal nu nok gå.

 

Trækning af ledninger


3. januar 2006 
Som man kan se her, er man begyndt at montere vinduesbundstykkerne... selv om væggen i bunden er for "kort" og vindueslysningerne skæve.

 

Montage af vinduesbundstykker


4. januar 2006 
Her kan man kan se en stor fugtplet mellem dampspærrer isolering. I går fandt vi også en "plet", hvor vi lukkede ca. fem liter vand ud. Mellem jul og nytår fandt vi to vandplamager. Vi har gjort entreprenøren opmærksom på problemet. De mener dog, at der er tale om fygesne... men så meget fygesne er simpelthen ikke acceptalbelt.

 

Fugtproblemer på loftet


4. januar 2006  
I dag er loftet i soveværelset (vist på billedet) samt loftet i køkken/alrum opsat med ludbehandlet 5" rustikbrædder.

 

Montage af loft


4. januar 2006 
Murerne har været i gang med at sætte klinker op i bruseren på det store badeværelse samt med at tilrette vindueslysningerne (med gips-spartel), så der kommer ens fugeafstand hele vejen rundt om vinduet.

 

Klinker i bruser samt rep. af vindueslysninger


5. januar 2006 
Så blev klinkerne i bryggerset lagt. Rigtig flot arbejde, men vi havde aftalt, at klinkerne skulle lægges fra væg til væg... men da murerne ikke havde fået den oplysning af entreprenøren, mangler alle klinkerne under skabsmiljøet.

Vi talte med murerne om det, men deres temperement stod vist ikke til andet, end at indgå et kompromis ved kun at lægge klinker under vaskemaskine og tørretumbler. ...det ville nu ellers have været dejligt, om det var lavet som oprindeligt aftalt.

 

Klinker i bryggers


6. januar 2006 
Jvf. byggekontrakten, havde vi aftalt, at vi selv skulle stå for at købe/levere gulvet. Vi købte det igennem Bauhaus i Vejle, som ikke leverede det til tiden - og efterfølgende leverede det ved betalingsadressen og ikke ved leveringsadressen. Her står gulvet midt ude på vejen ved vores nuv. hus.

1/3 af gulvet står på en palle og de sidste 2/3 står på den smeltende sne. FLOT klaret, Bauhaus. Lad os i det mindste håbe, at gulvet ikke tager skade.

 

Gulvbelægning på forkert adresse


6. januar 2006 
Selv om vi i enterprisekontrakten har aftalt at vi selv skulle købe trægulvet, var det ikke ligefrem aftalt, at vi også selv skulle levere/betale yderligere for filt og dampspærrer under gulvet. Det mener entreprenøren at vi skal... nu har vi selv købt det - og så må vi tage "slagsmålet" med dem til næste byggemøde.

 

Undergulv (3mm)


6. januar 2006 
VVS-manden har i dag været at montere og sætte vand på radiatorerne. Det betyder, at der nu er varme på alle værelserne. Billedet her er fra soveværelset.

 

Varme på værelser


7. januar 2006 
I onsdags kom første sending af vores inventar til huset og i dag har vi selv (med en meget god ven's hjælp) sat det op. Der mangler lige nogle småjusteringer mv.!

Desværre var væggene i huset så skæve (1 cm. på 1½ meter), at vores planlagte inventar ikke kunne være der.

 

Inventar i bryggers


7. januar 2006 
Her er resultatet så af dagens inventar-opsætning på badeværelset. Der mangler lige en bordplade og lidt tilpasninger, så er det færdigt.

Resten af køkkenet mv. leveres og opsættes på mandag.

 

Inventar på badeværelse


9. januar 2006 
Murerne har i dag fået sat en masse klinker op... Her er det klinkerne bag hjørnebadet på badeværelset.

 

Klinker bag badekar


9. januar 2006 
Stenene til sålbænken har længe ventet på blive monteret. Jvf. god skik samt efter teglværkets egen beskrivelse, skal denne type sålbænk monteres 3 cm. ind i væggens sider for at kunne aflede regnvandet korrekt. Arkitekten har hele tiden gjort opmærksom på det, men entreprenøren "glemte" i sin tid at give det videre, da huset blev opmuret. Derfor skal der nu skæres 3 cm. af hver sten i hver side af sålbænken.

...fordi entreprenøren glemte at give informationen videre, er det nu pludselig ekstraarbejde - og de forlanger kr. 3.900,- + moms for at lave det efter fagets anvisninger.

 

Montage af sålbænk - Udfræsning af mursten


9. januar 2006 
I dag har der været en køkkenmontør fra Svane Køkkenet i Vejle, for at montere, så meget han kunne nå på én dag.

....det gik meget hurtigt og blev lavet med stor præcision.

Leverencen af inventar til køkkenet har pt. været helt upåklageligt - ikke én lille dims har manglet. Generelt har den service, vi har fået af Svane Køkkenet i Vejle været helt i top.

 

Montage af køkkenelementer


10. januar 2006 
Så kom den første loftlem op. Problemet er bare, at der i kontrakten står følgende:
"Tre isolerede loftlemme m. stige (med gennemført opsætning af
rustikloft på underside af loftlemme) opsættes...
"

Det har entreprenøren lige glemt at give videre.

 

Loftlem på gæsteværelse


10. januar 2006 
Tja... sådan her ser et nyt bord ud, når man har tænkt sig at pudse vægge og tapetsere uden af afdække det. "Flot" arbejde.

 

Tapetklister på bryggersbord


10. januar 2006 
Så blev det aften - og endnu engang fik vi hjælp af vores gode ven til at lægge bordplader på samt til at hænge overskabene i køkkenet op.

 

Overskabe i køkkenet


11. januar 2006 
Så blev der lagt gulv i det første 1½ værelse. Det viser sig bare, at følgende lige er gået i glemmebogen: "Gulvet skal jf. tidl. aftale lægges rum-opdelt, men sådan at linierne/samlingerne fortsat følger hinanden fra rum til rum."

Så der er kun én ting at gøre - at starte fra den anden ende af huset og håbe, at det i sidste ende går op.

 

Trægulv på børneværelse


12. januar 2006 
I dag måtte vi så gå på gulvet på det store badeværelse. Det var aftalt med mureren, at linierne på klinkerne skulle følge hinanden.... det er nok bare mit syn, der fejler noget?!?!

 

Klinker på badeværelse


12. januar 2006 
Så blev problemet med loftlemmen rettet. Her er loftlemmen fra vores bryggers.

 

Loftlem i bryggers


12. januar 2006 
Her er soklen rundt om huset så blevet pudset op.

 

Sokkelpudsning


14. januar 2006 
Da jeg skulle have vasken monteret på det store badeværelse, viste det sig, at den ikke ikke kunne være der for klinkerne. "Heldigvis"... for så kunne jeg ved samme lejlighed selv sætte dem op, så de flugter med flisevæggen på modsatte side af "vingen". Prøv at sammenlign med billedet fra d. 12. januar 2006.

Det viste sige, at klinkerne var sat op direkte på tapetet, så det var vist godt, jeg fik sat nyt op.

 

Klinker på stort badeværelse


14. januar 2006 
Billedet her viser, at der faktisk er 6 mm. mellemrum mellem sokkelflise og væg på det lille badeværelse. Denne afstand skyldes, at væggen ikke er renset ordentligt af inden opsætning af klinker. Æv. 

 

Afstand mellem væg og sokkelflise


15. januar 2006 
På det lille badeværelse måtte jeg også selv i gang med at tage klinker ned, da de var sat for lavt i forhold til bordpladen. Øv. Også hér viste det sig, at man gjort den uskik at sætte klinker op direkte på tapet.

 

Klinker på lille badeværelse 

Powered by Style-CMS