Siden hvor du kan følge byggeriet på
Kragelundvænget 21 - 7080 Børkop
 
   
   Forside
   Samarbejdspartnere
   Udstykning
   Byggeriet
   EL-installation
   Varmegenvinding
   Tips & Tricks
   Gæstebog
   Søgning
   
 

EL-installation i huset

I dag er de såkaldte IBI-systemer (Smart-House, IHC og Comlux) vundet meget frem. Et IBI-system er et system, der omdanner et hus til at være intelligent og fleksibel ved styring af alle husets el-artikler. Med avancerede kombinationer og unikke programmeringer får du optimal komfort med dine krav og ønsker i fokus.

Jeg ved, at der i dag er meget fokus på LK's system (IHC), men det dansk-udviklet Smart-House er noget mere smart på mange områder. Systemet (Dupline) er mere end 20 år gammelt og er i sin tid udviklet primært til industriel brug - dvs. stabilt og ikke støj-modtageligt. Endvidere er det er stor fordel rent installationsmæssigt, at systemet er bus-baseret (se nedenst.).

SmartHouse LogoEfter at have sat mig godt ind i Smart-House, IHC og Comlux, faldt valget helt klart på Smart-House. Rent prismæssigt svarer de tre IBI-systemer meget til hinanden, men Smart-House vinder en del på funktionalitet og derfor får man mere for pengene. Når man vælger IBI-system til sit hus, skal man endvidere tænke fremad: Er systemet fremtidssikret osv.? Her er Smart-House og IHC de to primære vindere, hvor Smart-House har den fordel, at når først systemet er installeret, er det både nemt og billigt at vedligeholde uden at Logo - Autcomskulle trække en masse kilometer kabel og uden at skulle købe en masse nye input-moduler. Desværre er det meget svært at få en god rådgivning om, hvilket system man skal vælge, da langt fra alle el-installatører er inde i de forskellige IBI-systemer. Efter lang tids søgen, fik jeg fat på firmaet AutCom ApS, som virkelig kunne give en professionel og god rådgivning om valg af system.


Læs i Ugeavisen Vejleposten (uge 45) om vores EL-installation i huset.


Smart-house bygger på Dupline-systemet, der er et såkaldt bus-system. Det vil sige en installationsbus, der i to ledninger sender signaler rundt i huset til diverse afbrydere, termostater, sensorer, relæer og andre komponenter.

Smart-House - BUS-dupline

Den centrale enhed er smart-house controlleren - den intelligente enhed - der ved programmering styrer de valgte komponenter. Controlleren kan placeres overalt i installationen. Typisk på den centrale gruppetavle i husets bryggers.

Hver af husets afbrydere og termostater med mere tildeles et navn, som bruges ved programmeringen, hvor f.eks. alt loftslys i stuen kan samles i én gruppe, eller en sluk-alt funktion kan kobles på en kontakt ved yderdøren. Programmeringen foregår fra en almindelig pc.

Smart-house adskiller sig fra markedets øvrige systemer ved, at man til enhver tid kan udvide eller ændre systemet ved at koble sig direkte ind på "bussen" ethvert sted i huset. Dermed slipper man for at trække metervis af ledningskabler tilbage til gruppetavlen.

Når man installerer Smart-House i hjemmet, installerer man samtidig komfort i hverdagen. Du kan lade én kontakt fungere som lyseslukker i hele stuen, så du slipper for at gå rundt til hver enkelt lampe. Du kan installere bevægelsesfølere, så lyset tændes automatisk, når du træder ind i køkkenet, badeværelset eller hen til trappen, og du kan med ét tryk ved indgangen aktivere udvalgt lys i hele huset - samt måske stereoanlægget. Tilsvarende kan du med et enkelt tryk sikre dig, at alt lys er slukket, når du tager hjemmefra.
Lys, varme, ventilation og alarmer kan programmeres, så de fungerer efter netop dit behov. Også med fjernbetjening. Mulighederne er mange - valget er ens eget.

Sikkerheden er af afgørende betydning i dit eget hjem, f.eks. når det gælder brandalarm og tyverisikring - det må bare ikke svigte på grund af et dødt batteri eller andet. Og sikkerheden for, at tingene virker, får du med smart-house installationen, der faktisk er "overdimensioneret" til et parcelhus.
Smart-house er bygget op omkring Dupline Fieldbus systemet, der er udviklet af Carlo Gavazzi til industriel automatisering. Systemet anvendes verden over i miner, lufthavne, jernbaner, hoteller og i virksomheder, hvor driftssikkerheden er af vital betydning.

Økonomi
Der er god økonomi i at installere varmestyring og styring af lys og andre elektriske installationer, så der ikke er blus på i nattetimer, og når huset står tomt. Og der er god økonomi i at vælge det fremtidssikrede Smart-House system til såvel eksisterende som nyt byggeri.

I det eksisterende byggeri kan dele af den gamle installation ofte genbruges - og da smarthouse systemet kun kræver to ledere, spares der både ledningsmeter og besvær i forhold til konkurrerende systemer. Også hvis systemet senere skal udvides, er smart-house den billigste løsning, da man kan udbygge systemet, uden at føre ledninger tilbage til den centrale kontrolenhed.

Smart-House er den mest fleksible løsning på markedet. Det er en ægte netværks-installation, et bus-system, og dermed en sikker investering i fremtiden.
Systemet kan udbygges, uden der skal trækkes nye ledninger tilbage til kontroltavlen, der typisk hænger i bryggerset. Med Smart-House kobler installatøren simpelthen den nye funktion direkte på ledningen, der hvor den skal bruges. Det giver også en kæmpe fordel i de tilfælde, hvor Smart-House skal videreføres til en tilbygning el.lign.. Systemet er også forberedt til, at du selv kan programmere og styre det via internet og mobiltelefonen.

Når dit Smart-House system integreres med din mobiltelefon, opnår du en ekstra sikkerhed og fleksibilitet. Du modtager en SMS-besked fra dit hjem, hvis en alarm er gået i gang - og du kan hurtigt rekvirere den nødvendige hjælp. Du kan også gå "aktivt" ind i huset via SMS og ændre på forskellige parametre - f.eks. kan du vælge sluk-alt funktionen, hvis du har glemt at slukke for strygejernet eller kogepladen - eller du kan skrue op for varmen, hvis du tager tidligere hjem end forventet.

Hent Smart-House's brochure her (5.06 mb)


 

Powered by Style-CMS